logo

Zielony wita Was

Miejsce dla nowych forumowiczów. Przywitajcie się i napiszcie coś o sobie :)

Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz

Post 10 maja 2011, o 11:44

Zielony wita Was

Witam wszystkich. Trafiłem w to miejsce, gdyż wiele lat robię grafikę, parę lat temu zacząłem zabawy z flashem i html - niestety dziś cms to podstawa do tworzenia stron dla klientów. Mam pytanie - czy przy pomocy SNEWS mogę stworzyć proste strony firmowe dla Klienta, tak by później zarządzał sobie treścią sam? Pozdrawiam

Administrator

Post 11 maja 2011, o 10:07

Re: Zielony wita Was

Witaj,

Jasne. W snews można zrobić proste strony firmowe. Grafikę możesz sam zrobić i funkcję dodać do szablonu. Jak spojrzysz w plik index.php to od razu się połapiesz. Z tym, że w podstawowej wersji sNews edytor treści jest w html - pod okienkiem edycji są podstawowe przyciski - akapit, pogrubienie itp. Jeśli chciałbyś ułatwić życie klientowi to musiałbyś dodać jakiegoś moda, aby edytor był wizualny.

Post 11 maja 2011, o 13:00

Re: Zielony wita Was

Dzięki Paweł za słowo wsparcia - ale jak nick wskazuje to jeżeli chodzi o cms zielony jestem zupełnie - co dopiero podpiąć moda :) poszukam, poczytam może się uda, jak nie to będę pukał do Ciebie. Pozdrawiam Janusz

Powrót do Przywitaj się!